Saturday, 27 November 2010

Menghendap orang.. Tembel mate nanti..


Hello..  Ape khabar?? Hehe.. Ok jom stop merapu..Straight to the point..
Hari ini, tetibe ade aku terpiker nak tulis pasal stalk-mengstalk ni.. haha... Hot topic rite??  Biase la semue orang penah jadi stalker, walaupun hanye sedikit stalking yang dibuat..( Disclaimer: aku bukan stalker tegar; aku lebih rela di stalk orang.. haha)
  First, sejak bile agaknya benda ni wujud.. Well, sikap menjage tepi kain orang ni dah lame dah ade.. Haha..
Dari zaman datuk nenek lagi, orang dah pandai nak stalk.. Biase lah kalau dah cinta~.. ahem2.. Sorry terjiwang..
Cuma zaman sekarang, lagi senang nak stalk orang... Jasa Mark Zuckenberg, pencipta facebook.. Hehe.. 

   Ape bestnya stalking ni?? Haha yang itu aku tak boleh bagi jawapan concrete. Cuma boleh bagi pandangan sendiri.. Pertame sekali, mesti la best sebab dapat tahu info2 pasal orang yang kite stalk tu. Nak tanye sendiri, malukan?? :P.. 
   Kedue, mungkin stalking ini best sebab dapat rase thrill time tengah stalk orang.. Lagi2 kalau engkau jenis  yang stalk makwe orang pakai laptop, padahal balak die dekat sebelah engkau, tengah maen Dota.. Hehe..
Kalau kantoi, boleh jadi perang besar.. 
   Hmmmm, ade lagi ke bestnye stalk orang ni?? Owh ade kot!! Boleh la nanti pura-pura kebetulan ade minat yang same kan, nak cari topic nak borak-borak.. Padahal, dah stalk siap-siap dah :P..
   Aduh, agak pening sebenarnye nak piker ape kebaikan stalking ni. Sebab, tak banyak pun kebaikan die. Haa, kalau nak tambah, feel free..
   Jom kite tengok keburukan stalking pulak. Uish!! banyak kot.. Hehe..
    Satu, kite bolej jadi obses dengan orang tu.. Boleh jadi habit asek nak stalk die, lagi-lagi kalau kite ade simpan hati dekat die. Bahaye sungguh.. Kalau orang yang di stalk tu tahu, memang dia akan jadi takut dengan korang.. Hahaha.. Mesti kalau boleh nak avoid jadi macam ni kan??
  Banyak lagi keburukan stalk orang ni. Yang ada dalam kepale aku sekarang, stalking ni boleh mewujudkan perselisihan paham.. Yelah, yang pegi stalk kekasih orang lain tu kenape?? Kalau kantoi kan susah.. Tak berbaloi bergaduh sebab benda remeh temeh macam ni.
   Akibat buruk laen?? Membazer masa.. Percayalah, kalau minat, baik berkenalan cara betul jek.. Kalau kite stalk die, lari ketakutan nanti die. 
   Phewwww.. Penat dah otak nak pikir.. Rase-rasenye korang sume pun tahu kan pasal stalk-mengstalk ni. Tak payah la aku nak explain panjang-panjang.. Hehe..
  Konklusi?? Stalk lah secare sederhana, dan jangan kasi kantoi!! hahahahah...
  Goodnite people..
Assalamualaikum.. Peace

9 comments:

  1. Hahahaha.. Buat research ni bro

    ReplyDelete
  2. hahah lagi haru kene stalk dgn pompuan yang damn in love dgn ur boy-bestfren.

    ReplyDelete
  3. ak ske stalker ex ak, haha. terbaek okay! baidaway, uishhhh kacak gile kcing kat pict atas. kcing ko ke?

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. mcam2 jenis stalker ade.. biase la manusie ade sikap ingin tahu.. jgn lebih2 sudah..
    Yup kucing aku.. kacak mcam tuan.. ahakz

    ReplyDelete
  5. salam naeem..pergh kencang bincang pasal stalking..byk pengalaman nmpak?haha
    tp siyes ah, stalking ni best..cmne nk elakkan nih?hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha.. parok mg jami..
    Yeah aku lah bekas stalker yang dah bertaubat.. lol
    nak elakkan?? tutup facebook.. jgn bukak laptop.. hehe

    ReplyDelete
  7. Ni entri gurau gurau jek.. tapi senanye nak entam stalker tegar yang buat orang geli/gile/meluat/takut/seram dan etc..

    ReplyDelete